La Pelouse – Martigny

Ik ontbijt nog bij de Soeurs de St Maurice. Het Nederlandse stel Liesbeth en Frus zit ook aan tafel. Ik vertrek en loop naar St. Maurice. In deze plaats staat een abdij met dezelfde naam. Ik loop er binnen en zie dat er een dienst in de kerk gaande is. Het is vandaag een Rooms Katholieke feestdag, Corpus Christie (Sacramentsdag). De kerk zit vol. Ik loop de stad door. Alle winkels zijn gesloten. Gelukkig is er een bakker open. Ik koop een broodje en loop de stad uit. Er volgt een heuvel. Als ik naar boven ben gelopen, kom ik Liesbeth en Frus tegen. We lopen samen naar Evionnaz. Als we muziek horen lopen we het dorp binnen en zijn getuige van een processie. Als we verder lopen komen we bij een grote waterval. Frus kan het bospad niet verder volgen dus lopen we apert verder. Het natuurpad loopt tussen de weg en het gebergte. Ik loop zonder onderbreking naar Martigny waar ik om 14.45 uur aankom. Ik moet even zoeken maar vind al snel het pelgrimsonderkomen bij de kerk. Ik schrijf me in en breng mijn spullen naar de slaapplek in de kelder van het secretariaatsgebouw. Ik ga in het centrum even wat drinken en schrijven. Om 18.30 uur wordt het eten opgediend. Rond een ronde tafel zitten een aantal mannen terwijl op een draaiplateau verschillende gerechten worden gezet. Ze praten met elkaar in een Frans waar ik niet veel van begrijp. Ze besteden totaal geen aandacht aan het feit dat er een vreemde bij hen is aangeschoven. Na het eten ga ik naar mijn kamer.