Wünschensuhl – Vacha

Het is goed weer wanneer we met zijn drieën de containerherberg en het dorp verlaten. De eerste kilometers gaat het bergopwaarts door de bossen. Na ca. 3 uur lopen zijn we bij een hoogte vanwaar we uitkijken op een gigantische witte berg. Het is een afvalberg van de kalimijnen van Vitzeroda.

We lunchen op de bank met uitzicht op de afvalberg. Daarna lopen we nog anderhalf uur en verlaten dan het bos. Na het dorp Oberzella volgt Unterzella. Daar sluit een gezin, vader, moeder en drie jonge kinderen zich bij ons aan. Ze zijn ook op pelgrimstocht. Ze besteden er hun vakanties aan. Bij de brug over de Werra gaan ze zonder ons verder. De brug was de grens tussen Oost en West Duitsland.

Hier eindigt onze route. We maken wat foto’s en lopen dan de brug over en gaan naar de herberg. Wanneer we zijn geinstalleerd krijgen we een stempel en, omdat we het hele traject in één keer hebben afgelegd, ook insigne. We gaan eerst onze aankomst vieren in een Eiscafé. Terwijl Matthias terug gaat naar de herberg, ga ik met Ewald bij het Kellerhaus reserveren voor vanavond en we drinken een bier.

Als we later met zijn drieën terugkomen, bestellen we een pastamaaltijd. Iets beters wordt niet geserveerd in het Kellerhaus. Met nog een bier vieren we dat we de tocht hebben volbracht.