Eisenach – Wünschensuhl

Bij Onkel Karl, de bakker waar we gisteren ook hebben gezeten, gaan we weer ontbijten. Daarna gaan we op de kamer onze spullen halen. We lopen vervolgens via de markt, waar vandaag handel is, naar de route.

Het gaat meteen gaat steil omhoog. Langs het pad staan borden met schilderijen van Luther bewerkt door Michelangelo. Uiteindelijk komen we boven bij de Wartburg. We treffen er een groepje mannen die gaan fietsen. We praten even en gaan daarna een trap af om bij route te komen. Het gaat vandaag grotendeels door het Thüringerwald. Wanneer we even op een bank pauzeren, loopt een man voorbij, vermoedelijk een pelgrim. Wanneer we verder lopen komen we op de Rennsteig, een hoog fiets/wandelroute. Bij een Jachthut gaan we zitten om te lunchen met zicht op de Wartburg.

Vervolgens gaat het verder door de bossen tot we rond 15.00 uur het dorp Oberellen bereiken. Op een bank in de zon pauzeren we. Daarna lopen we nog een uur en zijn dan in Wünschensuhl. Een paal met routewijzer en schelp, geeft aan dat we 450 km hebben afgelegd. We zoeken de herberg. Deze blijkt in twee gekoppelde containers te zijn ondergebracht die bij een huis op de oprit staan. De man die ons voorbij liep is er al. Het is Mattias uit de buurt van Frankfurt. Nadat ieder zich heeft geinstalleerd maakt Matthias een pan met pasta met de ingrediënten die in de keukenkast klaar staan.

Met een bord pasta zitten we aan tafel te eten als de vrouw van de herberg even komt kijken. Nadat we haar hebben betaald voor het verblijf, vertrekt ze weer. Na het eten praten we onder het genot van een glas wijn nog een uurtje over ieders verschillende ervaringen en gaan dan slapen.