Dag in Eisenach

Het besluit is genomen, we blijven vandaag in Eisenach. Eerst gaan we naar het Bachhuis+museum. Het gaat om 10.00 uur open (entree 12.00 pp). Er is veel geschreven informatie over Bach. In zijn geboorthuis worden enige orgels uit de tijd van Bach gedemonstreerd.

Daarna verlaten we het museum en gaan naar de Georgenkirche. In deze kerk is Bach gedoopt. Luther heeft in de kerk gepreekt. We bekijken de kerk en gaan daarna op een terras wat drinken. Daarna gaan we naar de kamer. Na een korte pauze gaan we naar de bushalte en gaan met de bus naar boven. Vervolgens lopen we nog verder tot we bij het slot Wartburg zijn.

We kopen een ticket en sluiten ons aan bij een groep die wordt rondgeleid. We gaan van de kelder tot de kap door de ruimtes van de edelen en hun ega’s. De gids doet zijn best om het verhaal spannend te maken. Als we de grote feestzaal hebben gezien gaan we naar de ruimtes waar Luther opgesloten was. Hij werd vastgehouden zodat hij niet kon preken. Na een jaar werd hij weer vrij gelaten. We verlaten de Wartburg en lopen de berg af terug naar de het centrum van Eisenach.

Op de kamer rusten we even en informeren of we vrijdag kunnen logeren want dan zouden we een uitvoering van Wagners Tannhäuser kunnen bijwonen in de Wartburg. We zijn teleurgesteld als dat niet kan. We lunchen en gaan dan naar het station om te informeren naar mijn terugreis. We krijgen van de jongeman die ons helpt een voorstel voor 54,- euro. Ik koop de ticket zodat ik vrijdag terug kan reizen. Vervolgens doen we bij Kaufland boodschappen voor morgen. We gaan terug naar ons onderkomen.

Vervolgens is het tijd om te eten. We gaan bij het restaurant Ratskeller naast de Georgenkerk wat eten. Terug op de kamer schrijf ik het verslag. Daarna gaan we slapen.