Alcarras-Lerida

De route van vandaag is niet bijzonder lang. Ik vertrek dan ook wat later. Voor vertrek neem ik in de bar van het hotel een koffie en een croissant. Om 8.00 uur ga ik de deur uit.

Ik loop de straat uit en dan rijdt de man van het hotel me met de auto achterop. Door het open autoraam vraagt hij of het hotel goed was. Prima zeg ik en geef hem een hand. Ik steek de straat over en ben al snel tussen de fruitplantages. Na 2 uur lopen ben ik bij de Ermita de Butsenit. Op een bank rust ik even en bekijk een paar infoborden.

Na de pauze loop ik naar de Rio El Segre. De route gaat nu verder op de oever van deze rivier. Er worden grote fruitplantages aangelegd. De jonge boompjes staan al in rijen geplant. De nummers op de palen voor elke rij bomen gaan tot 250, dat is hectares fruit. In de rivier ligt een dam met meerdere water doorlaten. Over de dam gaat een landweg. Ik blijf de rivier volgen tot in Lerida (Catalaans Lleida). Voordat ik de stad in loop ga ik nog even in de schaduw van wat bomen zitten. Ik eet de broodjes, die ik nog in de rugzak heb, als lunch.

Dan ga ik de brug over en ga het centrum in op zoek naar de touristinfo. Wanneer ik die heb gevonden (verwarring want er zijn er twee) krijg ik een plattegrond en daarop aangegeven een Albergue en een eenvoudig Hotel. Eerst ga ik naar de Albergue. Het blijkt tevens jeugdherberg. Ik kan er 1 nacht blijven, voor twee nachten hebben ze geen plaats. Dan loop ik naar het Hotel Goya. Daar kan ik wel 2 nachten blijven. Ik ga me op de kamer meteen douchen en vervolgens die ik de was. Daarna geef ik me over aan een siësta.

Om 18.00 uur loop ik de stad in en ga op een terras bij de rivier wat drinken en schrijven. Weer op de kamer bel ik met Mariette en daarna is het tijd om te gaan eten. In de buurt van het hotel vind ik een eenvoudig restaurantje l’Escala met een “menu del dia”. Ik eet een groot bord sla, stoofvlees en ijs toe. Inclusief wijn moet ik 11,50 euro betalen. Om 22.00 uur ben ik weer op de kamer.