Brienne-le-Château – Bar-sur-Aube

Gisteravond komt er nog een ruiter te paard bij het Jachthuis aan. Het is een Belgische man uit de buurt van Antwerpen die te paard naar Santiago gaat. Hij heet weer Guido. We praten even bij een glas wijn voor dat we gaan slapen. Vanmorgen aan het ontbijt vertelt Guido dat hij een dag zal blijven in Brienne omdat hij zwellingen aan de buik van het paard heeft vastgesteld. Hij moet medicijnen halen om het te behandelen. Ik vertrek na het ontbijt en loop naar Dienville. In dit leuke stadje is een bakker waar ik water en brood koop. Ik volg de D46 en loop via een paar dorpjes naar Daloncourt. Daar ben ik rond 12.30 uur. Ik ga op een bankje voor de Mairie zitten lunchen. Als ik wat water uit de voor de Mairie staande pomp wil halen lukt dat niet. Er komt een jonge vrouw me helpen. En als het haar ook niet lukt gaat ze bij haar thuis mijn flesje vullen. Na de lunch loop ik verder en passeer nog een dorp voordat ik rond 15.30 uur in Bar sur Aube ben. Als ik dit historisch stadje in loop kom ik een man tegen die me aanspreekt. Op weg naar Santiago? Nee naar Rome. Waar kom je vandaan? Uit Nederland. Dan blijkt hij een Nederlandse vriendin te hebben die me mogelijk onderdak wil verschaffen. Ik ga met Jean-Claude – zo heet hij – mee naar huis en terwijl hij zijn vriendin belt krijg ik een bier. Als hij mij de telefoon geeft spreek ik met Janet die mij wel wil ontvangen maar ze moet wel naar een concert. Ik kan mee als ik wil. Even later brengt Jean-Claud me naar Janet. Haar man Erik komt ook net aan. Jean-Claude vertrekt en even later zit ik op de bank te praten met dit bijzondere stel vitale tachtigers. Als technisch directeur van HBG Baggeraar hebben zij over de hele wereld gewoond in 35 landen en wonen nu sinds 20 jaar op een unieke plek in een zelf ontwikkeld huis hier in Frankrijk. Janet praat graag en is zeer actief in het sociale leven. Ik krijg slakken en aspergesoep te eten voordat we naar het concert gaan van het Symfonie Orkest van de Aube. We zitten op de voorste rij naast de burgemeester. Om 22.30 uur zijn we terug. Janet stelt voor nog champagne te drinken. Dat doen we en ondertussen hoor ik de levensgeschiedenis van deze bijzondere mensen. Om 0.00 uur lig ik in bed.