Outines – Brienne-le-Château

Het is vannacht gaan regenen. Ik word wakker van het getik op mijn tentje. Als het wat minder regent kruip ik de tent uit en breng al mijn spullen onder een afdak van een gebouw van de gemeente. Daar pak ik zo droog mogelijk in. In ruim twee uur loop ik naar een dorp Chavances waar een bakker is die ook koffie schenkt. Nadat ik brood heb gekocht drink ik koffie. Dan koop ik bij de kruidenier aan de overkant wat fruit en graanrepen en dan loop ik langs een grote kerk het dorp uit. Het is bewolkt en fris. In het volgende dorp kies ik er voor een D-weg te gaan lopen die rechtstreeks naar Brienne-le-Château gaat. Er is praktisch geen verkeer. De enkele auto die er rijdt, wijkt keurig voor mij uit. Er volgt een stuk van 10 kilometer kaarsrechte weg. Als ik dat heb gelopen, pak ik de route weer op. Rond 14.00 uur ben ik in Brienne-le-Château. Ik loop naar de OdT en vraag een onderkomen. Ik kan in het jachthuis van het Chateau logeren. Dat klinkt mooi. Als ik er heen ben gelopen kan wel iets van het enthousiasme af. Ik moet een heel eind lopen voor ik er ben en dan is het redelijk basic ingericht. Maar prima voor één nacht. Er is een keuken dus ik kan mijn eigen maal bereiden. Moet ik wel eerst weer terug naar het dorp voor boodschappen. Uiteindelijk zit ik vorstelijk aan de pasta ik mijn jachthuis. Ik kijk dan nog even naar de route van morgen en ga dan slapen.