Vitry-le-François – Outines

Het is 7.15 uur als ik op pad ga. Ik doorkruis de stad die op gang komt en een voorstadje waarvan je afvraagt of het ooit op gang komt. Ik laat de bochten en omtrekkende bewegingen weg. Er is een verschil tussen een pelgrimsroute en een wandeling voor de lol. Ik passeer een paar dorpen en dan volgt een dorp Cloyes-sur-Marne waarvan alle gebouwen zijn beschadigd. Alle daken zijn kapot en gevelbekleding weg. Ik vraag een man wat er is gebeurd. Er blijkt 10 dagen geleden een tornado door het dorp te zijn geraasd. In 5 minuten was het gebeurd. Ook het dak van de kerk ligt er af. Overal is men aan het ruimen. Buiten het dorp zie ik de volwassen bomen afgeknapt. Ook daar probeert men met man en macht op te ruimen. Dit dorp is het enige dat zo is getroffen. Ik loop verder en in het volgende dorp ga ik bij een huis even op een bankje zitten. De eigenaar van het huis komt naar buiten. We praten over de tornado. Maar dan over pelgrims die hier langs komen op weg naar Santiago. Zelf is hij ook wandelaar en houdt als lid van een vereniging de paden op orde. Dan stap ik op en loop nog 4 kilometer om in St. Remy te komen. Het is 12 uur als ik er ben. Bij de Mairie en de school is het druk. De school gaat uit en de kinderen worden opgehaald. Ik besluit door te lopen naar Outines dat nog 12 kilometer verder ligt. Ik ben er om 15.30 uur en ook hier is alles dan dicht. Ik loop wat rond en besluit dan naast de Mairie bij een sportveld mijn tent op te zetten. Ik eet wat ik nog in de rugzak heb en dan ga ik de tent in.