Candasnos-Fraga

Volgens afspraak ben ik om 6.00 uur aanwezig voor een ontbijt. Er is niemand te bekennen. Ik sta op het punt om te vertrekken als er een jonge man het licht aandoet. Van een ontbijt is geen sprake. Ik neem een kop koffie en vertrek.

De route loopt aan de overkant van de straat. Het is een breed pad van kei en klei. Konijntjes springen links en rechts van het pad af als ik aan kom lopen. De hele etappe blijft het pad in de buurt van de verkeersweg N2. Soms glooit het wat, soms buigt het wat. Dan gaat het een keer onder de weg door. Op die plek staat een casco van een groot vliegtuig dat deels gedemonteerd is. Met staken en draden is een constructie gemaakt. Ik kan het niet duiden.

Het gaat verder langs de eindeloze goudgele graanvelden en de groene akkers. Het is saai en lang. Tot ik 6 km voor Fraga op een parkeerplaats een keetje zie staan met een bord er op “restaurant”. Ik ga naar binnen en zie 6 man rond een tafel. Het zijn duidelijk werklui die zitten te eten en luidruchtig praten. Ik ga zitten en bestel platos combinados (ei, frites en vlees). Na deze eenvoudige maaltijd zijn de laatste kilometers goed te doen. Een lange afdaling van 2 uur brengt me tenslotte in Fraga.

De eerste bar die ik tegenkom ga ik zitten. Het is vol in de bar. Ik vraag naar een onderkomen. Men verwijst me naar hotel Casanova. Ik loop er heen en even later heb ik een kamer. Ik neem een douche en doe een siësta. Daarna loop ik naar de oude Casco Antiqua. Een wirwar aan straatjes loopt door de tegen de heuvel geplakte oude stad. Ik kom bij de St Pedro kerk die niet open is. Ik kijk wat verder rond en ga dan weer naar beneden. Ik steek de rivier Cinca weer over. Ik koop een banaan en een fles water en ga op een bank aan de oeverpromenade onder de bomen zitten.

Daarna loop ik terug naar het hotel. Het menu van het hotel biedt veel bijzondere gerechten. Om 9.00 uur ga ik aan tafel en geniet van het 3 gangen diner. (1. Asperges met schapenkaas en iberico ham 2. Gebakken eend in zachte saus 3. Arroz con leche. Een fles rode wijn en een fles water maken de maaltijd compleet. Kosten 22.50 Euro). Na het eten ga ik naar de kamer en ga slapen.