Dag in Zaragoza

Vlak bij het hotel gaan we ontbijten in een hippe koffietent. We gaan daarna even terug naar de kamer. Vervolgens steken we de straat over en zijn dan op tijd bij de VVV. We krijgen veel tips wat we moeten zien maar ook over de bus waarmee Mariette morgen moet vertrekken.

Daarna gaan we op zoek naar Centro Pignatelli. Deze Jezuieten organisatie beheert de Camino Ignaciano. We vinden de organisatie in een modern gebouw in een chique buurt. Binnen worden we naar het bureau gebracht van Anna. Zij zet een stempel in ons credential. We spreken over onze ervaringen op de route. Mariette wisselt mailadressen met Anna.

We vertrekken en lopen richting het Palacio de la Aljaferia. Maar als we de Puerto del Carmen voorbij zijn staan we bij een bijzonder gebouw. Het is een soort stapeling van volumes. Binnen zien we dat een bestaand gebouw in het nieuwe is geïntegreerd. We gaan naar binnen en bekijken het werk van de kunstenaar Pablo Serrano (1908-1985). Buiten is het behoorlijk warm geworden.

We willen wat eten en drinken. We gaan op het terras in de schaduw zitten bij een Aziatische man. Hij spreek wat Nederlands. We eten wat tapas en drinken er bier bij. Vervolgens lopen we naar het Aljaferia. We kunnen voor de sluiting nog een uur naar binnen. Het paleis is gebouwd door de Moren. Het is prachtig gerestaureerd en nu is het de zetel van het bestuur van Aragon. We volgen de bezoekersroute en slaan niets over.

Als het sluitingstijd is gaan we naar de eetzaal voor de lunch. Een mooi 3 gangenmenu voor 14,00 Euro inclusief wijn en water. Aan een lange tafel zit een gezelschap dat een dag uit is. Onder het eten valt het UV filter van mijn camera op de grond. We kunnen het glas niet terugvinden. Als we de eetzaal verlaten, besluiten we een winkel te zoeken om een nieuw filter te kopen. We komen bij El Corte Ingles vlak bij het hotel terecht. Terwijl ik een nieuw uv-filter koop, gaat Mariette elders kijken. Omdat we goed gedineerd hebben kunnen we het nu met tapas doen.

We lopen in de avond naar een hoek van de oude stad waar wat hippe barretjes zijn. We eindigen in een typische vrouwenbar. Teruglopend naar het hotel, stellen we vast dat het een bijzondere dag was.