Luceni-Alagon

We staan vroeg op want we willen de vroege trein naar Luceni halen. Via de mooie maar verwaarloosde brug over het kanaal lopen we naar het station. Het ritje naar Luceni kost 6 minuten. Meteen in de eerste straat van het dorp is een bar open. We gaan er koffie drinken.

Daarna lopen we richting de kerk op zoek naar een panaderia. We kopen wat broodjes en lopen dan het dorp uit. Daarbij passeren we een beeld van Ignatius en een Moslim. Het verhaal gaat dat toen Ignatius een Moslim tegen kwam, hij hem niet veroordeelde, maar hem het leven gunde. We gaan verder en bereiken door een agrarisch gebied met grote loodsen het dorp Alcala de Ebro.

In dit dorp staan beelden van Don Quichot en Sancho Pancho ter herinnering aan een aantal verhalen van Servantes, die zich hier afspelen. Het dorp ligt aan de Ebro en heeft een mooie kerk. We vragen aan een vrouw waar de bar is. Ze stuurt ons naar een sportveld en -hal. De senioren van het dorp zijn er verzameld. We drinken koffie en worden bekeken. Dan lopen we de dijk op om naar het volgende dorp te gaan.

Inmiddels loopt het tegen de middag als we Cabanes de Ebro binnen lopen. Er heerst rust op dit tijdstip. We lopen even naar de kerk om te constateren dat deze niet bijzonder is. Dan gaan we op zoek naar een terras om wat te eten en te drinken. Wanneer we een paar tafels en stoelen tegen de stoeprand zien staan gaan we er zitten. We bestellen chorizo-tortilla met brood. Het blijkt dat we op het terras van een Hostal zitten.

Het is inmiddels weer erg warm geworden. We lopen langs de weg achter elkaar met de paraplu op. Eerst is het nog rustig maar na een afslag lopen we langs een drukke verkeersweg. Niet fijn. We verlaten de weg via een tunneltje. Niet veel later lopen we de stad Alagon binnen. In het centrum zoeken we een plek om wat te drinken. Bij een restaurant gaan we eerst op het terras zitten. Binnen is het koeler dus verkassen we. We eten tapas en drinken wat en gaan daarna op zoek naar het station. Daar nemen we de trein naar Zaragoza.

Aan het Plaza Espana hebben we bij Alda Hotels voor twee nachten geboekt. Nadat we ons hebben opgefrist gaan we de oude binnenstad in. We lopen naar de basiliek El Pilar. In de buurt van het Goya Museum gaan we op een terras wat drinken. Dan gaan we bij Casa Teo eten. We zijn de enige gasten. Na een heerlijke 3 gangen maaltijd gaan we terug naar ons hotel.