Zaragoza-Utebo

Vandaag vertrekt Mariette terug naar Nederland. We ontbijten nog samen bij Dona Tapa om de hoek bij ons hotel. Daarna halen we onze spullen van de kamer en lopen samen naar de bushalte. Zodra Mariette in de bus zit, zwaai ik nog even.

Ik loop dan naar de Ebro en ga de brug over. Op de oever loop ik een uur. Dan ben ik in een mooie eigentijdse buitenwijk Actur. Ik passeer een modern kleurig paleis van justitie. Onder de brug van de snelweg A2 naar Barcelona pauzeer ik in de schaduw. Het is alweer behoorlijk warm. Ik ga vervolgens het pad langs de Ebro volgen.

Al snel haal ik de paraplu tevoorschijn en loop eronder naar een bijzonder natuurgebiedje: Galacho de Justibol. Tussen de bossen liggen plassen, de begroeiing is gevarieerd, op de achtergrond bergen. Wanneer ik door het gebied ben gelopen, volgt een pad dat uitkomt bij een brug over de Ebro. Ik ga er over en kom in het dorp Monzalbarba. Hier drink ik bij de bar “MI” Familia op het Plaza Espana een bier.

Het plattelandsdorp heeft toch meer te bieden dan ik dacht, zoals een mooie mudejar toren en schilderachtige straatjes. Ik ga het dorp weer uit en loop door de landerijen naar het volgende plaatsje Utebo. De kerk die ik bij de ingang passeer, is ook weer een juweel in mudejar stijl. Ik loop het dorp in de lengte door om bij het station te komen. Daar aangekomen blijkt de trein naar Alagon om 17.49 uur te vertrekken.

Ik loop de stad in en ga wat eten en drinken in een café met airco. Het is inmiddels buiten 41 graden geworden. Ik reserveer via booking een kamer in hotel/restaurant Los Angeles in Alagon. De trein komt even over zes aan in Alagon. Ik check in bij het hotel en ga me op de kamer douchen. Mariette bericht dat ze op Schiphol is geland. Ik moet nog wel even wennen nu ze weg is. In de eetzaal geniet ik van een prima 3 gangen diner. Zowaar pasta gevolgd door een goed klaargemaakte dorade. Ik ga na het eten meteen om 10.00 uur slapen. Morgen vroeg op.