Erfurt – Gotha

Het is 7.15 uur als ik de grote poort open en de nog stille straat op ga. Het beloofd een mooie dag te worden wat het weer betreft. Drie kwartier loop ik langs grote volkstuincomplexen aan de stadsrand.

Vervolgens kom ik in een dorp Schmira. Ik eet er op een bankje mijn banaan op. Daarna gaat het weer door grootschalige landbouw. Een brug over een snelweg is afgesloten. De afrastering omzeil ik en loop er toch overheen. Dan volgen lange paden tussen de akkers. Vlak voor het dorp Kleinrettbach staat een picknickbank.

Ik zit er nog maar net als plotseling Ewald opduikt. Hij komt even bij me zitten. We praten even en dan blijkt dat hij in hetzelfde pension overnacht als ik. Hij gaat weer en ik eet nog even wat en ga dan ook. Na het dorp gaat het weer verder met de rechte weg. Het plaatsje Grabsleben wordt gepasseerd. In een bushokje eet ik een broodje e drink melk.

Weer verder gaande kom ik een fietser met aanhanger tegen. Hij is net begonnen aan een tocht naar Berlijn. Ik loop door en even later ben ik in Tüttleben. Aan de rand van het dorp ligt een hondenrenbaan. Wanneer ik er langs ben gelopen kom ik in open terrein en ga rechtstreeks naar Gotha. Na een lang stuk door rommelige buitengebieden bereik ik het centrum. Wanneer ik het pension Maria heb gevonden blijkt Ewald er al te zijn.

Als we beiden zijn geïnstalleerd, gaan we samen Gotha verkennen. Het blijkt een gigantisch slot te hebben dat hoog boven het stadje ligt. Aan de voet er van strekt het stadje zich uit. Een groot plein met in het midden het Rathaus lopen we rond en daarna bekijken we de markt. We gaan bij restaurant Ratskeller wat eten en gaan daarna terug naar het Pension.