Gotha – Neufrankenroda

We staan om 7.00 uur op en maken ons vervolgens klaar voor vertrek. Rond 8.00 uur lopen we via het slot naar het centrum en hopen een vroege bakker te vinden want we hebben nog niet ontbeten. Wanneer dat niet lukt, lopen we in westelijke richting en daar vinden we bij een bezinepomp koffie en chocoladekoeken.

We willen de afstand naar Eisenach (33 km) in twee keer overbruggen. Vandaag lopen we naar Kleinfrankenroda waar een Familiën Kommunität Siloah onderdak biedt. De route is wat natuurlijker en de zon schijnt weer vandaag.

Wanneer we tegen 13.00 uur aankomen bij Siloah kunnen we meteen aanschuiven voor de lunch in een eetzaal waar ca. 50 mensen aan tafel zitten. Er wordt kip met rijst geserveerd vanuit het loket naar de keuken. Na de lunch krijgen we een rondleiding door de boerenhoeve. Er zijn verschillende bezigheden zoals schapen en paarden verzorgen. Ook doet men aan landbouw en fruitteelt. Daarnaast zijn er diverse creatieve bezigheden als mandenmaken en houtbewerking.

Siloah is een Christelijke sociale hulpverlenings organisatie. Er zijn 30 medewerkers. Na de rondleiding zitten Ewald en ik in de eetzaal omdat daar wifi is. Na een uurtje uitwisselen van foto’s gaan we naar onze slaaphut. In de zon gezeten schrijf ik mijn verslag.

Om 19.30 uur zit ik met acht jonge vrijwilligers aan de maaltijd. Het meisje tegenover mij komt uit de buurt van Keulen. Na het eten drink ik met Ewald in onze hut een bier. We stellen vast dat er een ontspannen sfeer heerst in dit landelijk gelegen oord en gaan dan slapen.