Frankleben – Freyburg

Het is 7.15 uur als de ontbijttafel klaar staat. Er is gedekt voor 2 personen. Om de kou wat te bestrijden staat er een kachel te branden. Dennis en ik zijn de enige gasten. Na het ontbijt vertrek ik om mijn rugzak te halen. De vrouw des huizes geeft me een stempel. Voor de overnachting en het ontbijt betaal ik 17.00 euro.

Als eerste vertrek ik en loop naar de weg langs een groot meer. Door de beboste oevers van het meer wordt het meer aan het zicht onttrokken. Na 2 uur lopen ben ik in het dorp Rossbach. Op een bank naast een infobord pauzeer ik even. Dan komt Dennis langs lopen. We praten even waarna hij verder gaat. Even later volg ik hem door een lange straat en aan het eind de berg op. Boven op de berg gekomen, wil ik een foto maken. Dan merk ik verschrikt dat ik de camera mis. Even paniek, dan moet hij bij de bank waar ik zat zijn achtergebleven. Er zit niets anders op dan de 2 kilometer terug te lopen. Bij de bank vind ik de camera in het gras. Ik ben blij en ga koffie drinken bij “Anna’s kleine Kneipe” om tot rust te komen. Bij Anna zitten de mannen van het dorp al aan het bier. Ik leg uit wat er is gebeurd en dan komt er wel commentaar. Dan vertrek ik en loop het stuk dat ik al heb gelopen.

Daarna gaat het verder naar Pettdorf. Er volgt een kaarsrechte weg van betonplaten door de akkers. Er staan een aantal windmolens langs de weg die suizen in de wind. Beide kanten akkers zover het oog reikt. Uiteindelijk loop ik een bos in. Na een korte pauze, gezeten op een boomstam, loop ik verder naar Freyburg. Bij de ingang op het hoge deel van het stadje is een Middeleeuws Festival bezig in een park. Er staan veel geparkeerde auto’s. Wanneer ik een groot hotel ben gepasseerd daal ik stijl naar beneden op de helling waar de wijnranken staan. Het stadje is beroemd om zijn sekt en wijn. Het enige pelgrims onderkomen is al meer dan een jaar gesloten. Op de markt ga ik bij Hotel Unstruttal naar binnen. Met de baas onderhandel ik en voor 35,- euro kan ik slapen inclusief ontbijt. Op kamer is het luxe en er is wifi. Ik ga meteen douchen en omkleden.

Dan loop ik het stadje rond. Een mooie zandstenen kerk is helaas gesloten. Terug in het hotel download ik de foto’s. Vervolgens ga ik in het restaurant van het hotel eten. Eerst drink ik een sekt van het bekende merk Rotkäpchen. Voor het eten valt de keuze op een schnitzel van ree.