Heenreis naar Dol-de-Bretagne

Samen met Mariette ga ik vanuit station Arnhem op weg. We reizen met de trein van 8.15 uur naar station Utrecht en daar neem ik afscheid van Mariette. Zij gaat door naar Amsterdam en ik wil op de trein naar Rotterdam stappen. We nemen afscheid en dan blijkt de trein naar Rotterdam wegens een aanrijding niet te rijden. Bij de balie van NS Internationaal krijg ik het advies over Schiphol te reizen. Ruim voor 11.00 uur ben ik in Rotterdam en wacht tot 11.58 uur om met de Eurostar te vertrekken. De trein is vol. Door de vertraging heb ik geen gereserveerde plaats.

Samen met andere plaatslozen worden we naar de bar gestuurd. Als de trein vertrekt gaat het treinpersoneel lege plaatsen opzoeken. Na drie kwartier kan ik gaan zitten. Om 13.10 stopt de trein in Brussel-Zuid. Rond 13.20 uur gaat het verder richting Parijs. Daar aangekomen om 15.15 uur ga ik naar Metro 4. Deze brengt me in 22 minuten naar Gare Montparnasse. De sneltrein naar Rennes gaat om 16.50 uur. Ik heb alle tijd om in de stationshal een bier te drinken.

Toen ik met Mariette in Spanje ging lopen, gingen we ook via Monparnasse. Ik herken er niets meer van. De trein vertrekt op tijd. Met hoge snelheid schiet het landschap voorbij. We passeren Le Mans maar daar zien we niets van. In Rennes stap ik over op een boemeltje naar Dol. Het is over 19.00 uur als ik het Hotel de la Gare binnenstap. Ik zie niemand tot ik een deur naar de tuin open zie staan. In de tuin staat de baas te praten met een dorpsgenoot. Ik krijg de sleutel. Na verteld te hebben wat mijn plan is ga ik naar de kamer. Opgefrist vertrek ik weer en loop naar het centrum van Dol.

Bij Bar Le Stuart bestel ik een plank met eten (rillette met brood en chips). Ik loop terug naar de kamer. Morgen ga ik de stad bekijken.