Königsbrück – Schönfeld

Het ontbijtbuffet is al geopend als ik om 7.15 uur beneden kom. Na het ontbijt haal ik de rugzak en mijn jas van de kamer en loop naar het station tegenover het hotel. Met de trein ga ik eerst naar station Neustadt. Vandaar gaat de trein naar Königsbrück.

Wanneer ik om 10.31 uur aankom, bel ik met Schloss Schönefeld voor een slaapplaats vanavond. Ik kan terecht en de vrouw aan de telefoon legt uit waar de sleutel te vinden is. Daarna ga ik aan de etappe van vandaag beginnen. Het is inmiddels 10.00 uur al ik bij de kerk van Königsbrück ben. De route gaat naar Stenz waar een pelgrimsonderkomen in een armenhuisje is ingericht. Kort nadat ik er langs loop, gaat de route een zijweg in naar een grote akker die uitkomt bij een weg die ik oversteek. Dan volgt de route de “alte strasse” en gaat het bos in. Vervolgens loop ik anderhalf uur door het bos.

Bij een schuilhuisje pauzeer ik even en loop dan door naar het dorp Tauscha. Het is tijd om te lunchen als ik daar ben. Maar de Gasthof is dicht. Op de deur staat dat hij alleen op zondag en woensdag in de middag open is. Op een muurtje van een voortuin ga ik zitten en eet mijn broodjes. Wanneer ik daarna het dorp uit loop, volgt er een lang stuk door akkerland. Uiteindelijk kom ik in het dorp Lötschen. Daar pauzeer ik even op een bank. Daarna loop ik onder een snelweg door en ben even later in Schönfeld.

Bij het slot aangekomen vind ik de sleutel en ga naar de ruimte die voor pelgrims is ingericht. Ik installeer me en wil dan in het dorp wat eten en drinken. Dan blijken de gasthoven allemaal opgeheven te zijn. Ik spreek een vrouw die de hond uitlaat aan. Zij verwijst me naar een bakker met een slager. Ik loop er heen en haal bij de bakker broodjes en bij de slager salade van gevleugelte. Dan loop ik terug naar het slot en ga in de zon zitten. In de gids bekijk ik de mogelijkheden voor morgen. Daarna ga ik op de kamer zitten eten. Na het eten ga ik schrijven.