La Coquille Thiviers

Omdat het zondag is moet ik eerst wat regelen voor de lunch. Bij de bakker in het dorp koop ik brood. De super is de hele dag dicht. Dat wordt een sobere lunch. Ik loop het dorp uit. Het is goed weer. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp de bospaden is het door de buien van gisteren weer glibberen en uitkijken waar je loopt. Ik trek al snel de trui uit omdat het warmer wordt. Een man met hond komt me tegemoet. We kletsen even. De ” boue” wordt verderop nog erger zegt hij. Ik loop verder en zie dat hij gelijk heeft gehad. Om 11.00 uur ga ik in de berm in het gras zitten en neem een broodje. De zon schijnt en voelt lekker warm aan. Vervolgens gaat het in één keer naar Thivier. Op een bankje langs de weg neem ik een lunch. Dan loop ik de stad in. Het is een redelijk stadje maar alles is dicht. Ik loop de kerk in. Niet bijzonder maar er klinkt mooie muziek uit de boxen. Als ik naar buiten ga staat daar Rob. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHij kijkt zoekend om zich heen. Ik haal hem uit de droom. Er is echt helemaal niets open. Samen lopen we het stadje uit naar de camping. Daar is een houten huisje voor pelgrims gereserveerd. Ik bel het telefoonnummer dat op de deur van het bureau staat. De campingbeheerder belooft te komen. We krijgen een stempel en de sleutel. Ik vraag of er wat te eten is. Dat is er niet. Spontaan bied de man aan om ons wat boodschappen te brengen. Een half uur later brengt hij dan een tasje met brood, ham, fruit, noten en een fles wijn. Als we daarna in de zon voor ons huisje zitten met een glas wijn, lijkt het wel vakantie.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.