Le Poët-Laval – Bourdeaux

Ik heb vannacht alle kleren die ik bij me heb aangedaan. Het heeft gevroren. Alles was tegen de ochtend wit bevroren. Als ik in de zon zit op te warmen, komt Bob me halen. Len zit in de auto te wachten. Zij brengen me naar le Poët Laval. Daar nemen we afscheid. DSC_4969Ik loop het dorp in dat tegen een berg is gebouwd. Als ik het museum, het officiële startpunt van de tocht heb gevonden, is het gesloten. Ik spreek een vrouw aan die bezig is om haar restaurant te openen. Ze kan me ook niet helpen. Ik loop via de trapstraten naar boven. Er is een hotel waar ik binnen ga. De dame van de receptie wil mij wel een stempel geven. Ik bekijk vervolgens het kasteel van de tempeliers en ga dan beginnen aan de route. Als ik een uur heb gelopen, is de temperatuur zo opgelopen dat ik wat kleding uit trek. De zo schijnt nu volop. In een kleine twee uur ben ik in Dieulefit. Ik loop naar het centrum en haal bij de VVV een stempel. DSC_4988Dan bekijk ik het stadje dat bekend staat om zijn gastvrijheid, speciaal vluchtelingen. Italianen die in de jaren 30 voor het fascisme vluchten, Spanjaarden voor de burgerger oorlog van 1938, joden in WOII en ook nu worden de Syrische vluchtelingen opgevangen. Als ik de stad uitloop begint een lange klim over de Montagne des Ventes. Na twee uur klimmen bereik ik een mooi Romaans kerkje, Eglise de Comps. Het staat op een heuvel het landschap te domineren. Ik loop verder. Na de volgende heuvel passer ik een geitenboerderij. De streek staat bekend om zijn geitenkaas. Het is 17.00 uur als ik op de camping ben. Na een douche ga ik bij Cafe du Centre wat eten en drinken.

Klik hier voor de foto’s