Ohrid-Resen

Het is vannacht gaan regenen en de verwachting is dat het een aantal dagen aan zal houden. We staan vroeg op omdat Mariette de bus moet halen. Ze vertrekt vandaag met de bus naar Tirana. Morgen neemt ze dan het vliegtuig naar Eindhoven.

In de regen lopen we naar het busstation in het noorden van Ohrid. In een modern gebouw is de vertrekhal. Als iedereen is ingestapt vertrekt de bus en zwaai ik Mariette uit. Ik loop terug naar het centrum en ga bij de haven koffie drinken. De serveerster, waarmee ik in het Engels praat, vermoedt dat het klooster i.v.m. corona geen gasten ontvangt.

In de stromende regen ga ik naar de kamer en pak mijn spullen. Ik besluit niet naar het klooster te lopen. De volgende etappe is dan, via de steile bergpaadjes 700 meter klimmen naar Resen. Met dit weer is dat een te groot risico. Ik besluit met een taxi naar Resen te gaan.

Na een half uur rijden sta ik in het centrum van dit kleine stadje. Ik ga op zoek naar een hotel. Na wat rondvragen blijkt een paar kilometer terug een hotel. Ik loop er in de regen heen. Als ik het heb gevonden, blijkt het een aftandse feestlocatie te zijn. De deur is open. ik stap naar binnen. Aan het andere eind van een grote lege zaal gaat een deur open en een oude vrouw komt naar me toe.

Ik maak duidelijk dat ik een kamer wil. We gaan naar boven en daar lopen we door een lange gang waarin allemaal mannen rondhangen. Albanezen begrijp ik. In een ander deel van het gebouw krijg ik een kamer. Ik vraag of ik wat kan eten. Een uur later zit ik alleen in de immense feestzaal aan een eenvoudige maaltijd. Daarna beraad ik me op de kamer hoe ik verder zal gaan. Ik ga vroeg naar bed.

Gelopen 8.53 Km