Resen-Bitola

Om 7.15 uur ga ik de deur uit. Ik heb een poncho en de regenbroek aangedaan. Op weg naar het centrum van Resen loop ik langs een bakker en haal brood. Bij een café drink ik koffie. Daarna koop ik een paraplu en bij een supertje melk voor onderweg.

In afwijking van de route loop ik een paar kilometer langs de weg. Een oude keienweg loopt parallel aan de A3. Ik sluit weer aan op de route. Onder de paraplu loop ik gestaag omhoog. Op het hoogste punt pauzeer ik in een oude stal. Het is er vies maar droog. Ik eet en drink wat en loop vervolgens bergafwaarts verder langs het Nationaal Park Pelister.

Gestaag verder lopend, bedenk ik dat het met deze hevige regen beter is om op de weg te blijven i.p.v. de natuur en de landelijke gebieden in te trekken. Op de kaart zie ik dat de weg waarop ik loop, door gaat naar Bitola. In Kazani gaat de route met een omweg langs wat Vlach-dorpen. Vlach is een bijzondere cultuur. Ik besluit de dorpen over te slaan en toch door te lopen.

Na Kazani krijg ik gezelschap van een zwerfhond. Eerst probeer ik hem te verjagen, maar hij komt steeds weer terug. Hij blijft bij me tot in Bitola waar ik rond 17.00 uur aankom. In de stad ga ik bij een bar in een winkelcentrum een bier drinken en een hotel reserveren. Vervolgens loop ik naar het hotel en check ik voor 3 nachten.

Na een douche loop ik naar een restaurant en bestel sla, spaghetti carbonara en wijn. Vanwege de lange en vooral natte etappe van vandaag ga ik vroeg slapen.

Gelopen 36.02 Km