Oki Marina – Tosashimizu

De gastheer heeft vannacht mijn schoenen gedroogd. Terwijl ik bezig ben ze aan te trekken, haalt hij voor mij twee bolletjes rijst voor onderweg. De route slingert vandaag volledig langs de kust. Het begint met een groot strand, Oki Beach. Dan kom ik in een vissersplaatsje met een school. Ik kom de kinderen in uniform en met grote rugtassen tegen. Ze groeten me allemaal “ohayo gozaimasu”, goede morgen. Er volgt een mooi gedeelte met zo dichtbegroeide hellingen,dat ik de kust niet meer kan zien. In de volgende plaats is een grote vissershaven. Ik wil er wat voor de lunch kopen. Op goed geluk loop ik een deur binnen. In een kleine ruimte, chaotisch volgepakt met spullen, zit een oude vrouw. Onvoorstelbaar, dit rommelhok heet een winkel te zijn. Ik kijk of er wat van mijn gading bij is. Ik wil fruit kopen, maar dat zie ik niet. Dan koop ik een verpakt broodje en vertrek. Ik loop het dorp uit en stuit na een paar kilometer op een zelf geknutseld keetje, bedoeld als rustplaats voor henro’s. Ik ga er zitten om te lunchen. Na de lunch volgt anderhalf uur kustweg voordat ik op de kaap Ashizurimisaki ben. Dit is de zuidelijkste punt van het eiland. Hier staat tempel 38: Kongofukuji. Het is een mooi complex. Vooral door de fraai aangelegde rotstuin. Ik neem de tijd om het geheel te bekijken. Verder lopend kom ik in een soort van toeristen stad. Grote hotels zoals ik ze aan de kust nog niet heb gezien. Tegen 15.00 uur bereik ik de minshuku Yuhi. Voor het eerst heb ik kamer met balkon en zeezicht. De gastvrouw heeft haar best gedaan om een heerlijke maaltijd te maken. Op mijn kamer geniet ik van de zonsondergang.

Klik hier voor de foto’s