Park Carré – Vannes

Na het bekende Franse ontbijt vertrek ik uit het Logis Hotel. Alleen de verkeersweg wordt door Google aangegeven, ook voor de wandelaar. Op Locus kies ik een route, die tussen het vliegveld en de verkeersweg, naar Vannes loopt.

Deze gaat door de natuur en langs Kasteel Rulliac, dat stamt uit de 16e eeuw. Het weer valt mee, bij vertrek grijs, maar er komt steeds meer blauw aan de lucht. Bij het kasteel is door de hoge muren is alleen de bovenkant te zien. Verderlopend kom ik in het voorstadje Saint-Avé. De bebouwing verraadt welstand. In een groot park pauzeer ik even op een bankje.

Ik loop verder en passeer een grote superU. Dan gaat het wat regenen. Kort daarna ben ik bij het F1 Hotel waar ik 2 nachten heb gereserveerd. Er zit niemand achter de balie als ik aankom. Een rode telefoon pak ik op en dat doet de receptiejuffrouw naar de balie komen. Ze checkt de reservering. Om 14.00 uur gaat het hotel officieel pas open. Ik ben te vroeg aangekomen, ik wil alleen mijn rugzak kwijt zodat ik zonder bepakking de stad in kan gaan. Ik mag hem in de personeelskamer neerzetten die op slot gaat.

Dan loop ik de stad in. In het centrum vind ik achter het megalomaan grote Hotel de Ville een PMU bar. Met een biertje ga ik aan een tafeltje zitten. Dan belt Mariette en loop ik naar buiten. Ze heeft bij het NS internationale loket geprobeerd haar treinreis naar Bretagne te boeken. Maar op de gewenste 5 juli blijkt alles vol. We bespreken de alternatieven, ook meteen voor de terugreis op eind juli. Zij gaat terug naar de rij voor de NSbalie.

Inmiddels ben ik naar het centrum gelopen. Het bestaat uit opvallend mooi gerestaureerde vakwerkhuizen. Door dit kleinschalige centrum durft men een lang toeristentreintje te laten rijden. Ik kijk even bij de Kathedraal Saint Pierre die ik morgen echt ga bekijken. Na een regenbui loop ik terug naar mijn kamer. Onderweg koop ik bij de InterMarche wat kaas voor bij het brood dat ik ga eten.

Wanneer ik terug ben op de kamer bericht Mariette dat het gelukt is voor zaterdag 6 juli een ticket voor de Eurostar Amsterdam-Parijs en de TGV Parijs Morlaix te boeken. Ze komt dan wel pas om 22.10 uur in Morlaix aan. Ook de terugreis op 28 juli is geregeld. Nu moet ik nog het door ons gereserveerde hotel in Morlaix een dag opschuiven. Maar via de wijzigingsknop in mijn boeking via Booking gaat dat makkelijk.

Dan loop ik tevreden over al deze beslissingen naar de bar om de hoek en bestel nog een bier. Helaas kan ik in deze buurtbar niet eten. Thuis in het hotel eet ik een paar plakken brood met kaas uit de rugzak die ik inmiddels terug heb gehaald. Ondertussen probeer ik het Franse nieuws te volgen. Dat is door de snelheid van praten lastig. Om 22.00 uur vallen mijn ogen dicht.