Plumelec – Park Carré

Klokslag 8.00 uur sta ik bij de eigenares van de Gite voor de deur om de overnachting te betalen. Dan ga ik naar de hoofdweg D10 om vervolgens de 3 km naar Plumelec te lopen. Bij de bakker haal ik 3 pains au chocolat en een pain complet. Naast de bakker is de bar waar ik aansluitend koffie ga drinken.

De tv staat aan met politiek commentaar. Als Macron in beeld komt, hoor ik dat hij hier uit Plumelec komt. Na de koffie haal ik bij de bank uit de automaat wat contant geld en loop daarna de stad uit. Door een lieflijk en glooiend landschap loop ik langs de weg. Ik passeer het Manoir de Gadoudal, een grote kasteelachtige boerderij. Daarop volgt in een dal een oude watermolen. Ik verlaat even later de weg en snijd via een onverhard pad een grote bocht af. Vervolgens loop ik een stuk door bossen.

Een man en een vrouw, beiden met een geel hesje aan, zijn bezig aanduidingen voor een lokale wandeling op bomen en palen te plaatsen. Ik praat even met ze en sla even later af naar Plaudren. In dit dorp met een grote kerk wil ik gaan pauzeren. Tegenover de kerk is de PMU bar waar ik naar binnen ga. Terwijl ik wat te drinken bestel, kijk ik naar waar ik morgen in Vannes kan verblijven. In het centrum lijkt lastig. Ik vertrek om verder te gaan lopen. Via een landweg vervolg ik mijn route. Het is bewolkt, fris en winderig geworden. Na een uur lopen pauzeer ik even in een bushokje.

Wanneer ik daarna verder loop kom ik bij een groot militair complex. Het ziet er niet nqar uit dat het nog in bedrijf is. Verderop ligt het Meucon Vliegveld, Aéroport de Vannes-Golfe de Morbihan. Wanneer ik het gebied achter me heb gelaten is het niet ver meer naar het Logis Hotel. Rond 15.00 uur sta ik voor de deur en druk op de bel. Een stem uit de intercom zegt dat ze om 16.00 uur open gaan. Ik zeg terug dat ik vanaf 8.00 uur vanochtend aan het lopen ben en dat ik nu naar binnen wil. Een jongeman doet open en geeft me de sleutel van de kamer.

Na een warme douche ga ik even op bed liggen. Daarna ga ik een hotel in Vannes regelen. In het centrum is alles vol of te duur. Ik vind een F1 Hotel op een half uur lopen van de Kathedraal. Voor twee nachten moet ik 100 euro betalen. Dat is evenveel als ik voor één nacht in dit ongezellige Logis Hotel moet betalen. Om 19.00 uur wordt het eten in de vrijwel lege eetzaal opgediend buiten mij is er nog één tafel bezet. Het eten bestaat uit salade en tagliatelli. Ik zie af van het dessert. Na het eten schrijf ik mijn verslag en bel met Mariette en met Menno.