San Esteban Avilés

Gisteravond was er lang lawaai in de straat onder het open raam van de slaapkamer. Ik moet mijn oordoppen pakken om in te kunnen slapen. Ik word pas om 7.30 uur wakker. Na een karig ontbijt, waar ik samen met 2 dames uit Madrid van eet, ga ik op pad. Het is bewolkt en niet warm. Prima om te lopen. OLYMPUS DIGITAL CAMERANa anderhalf uur, via Soto de Barco, langs de weg lopen, stop ik voor koffie bij een bar op de Alto de Paviano. De route van de Camino loopt nagenoeg parallel aan de weg. Ik blijf de weg volgen, het is vlakker en ik hoef niet te zoeken. Veel verkeer is er niet op zondagochtend. In Piedras Blancas pauzeer ik op een bank langs de weg. De dorpen liggen dicht bij elkaar. Via Salinas kom ik in Raices Nuevo. Deze plaatsnaam zal ooit passend zijn geweest, maar nu ziet het er bepaald niet nieuw uit. Het is een samenscholing van armoedige flatgebouwen. Onder in één van die gebouwen is een bar waar ik wat drink. Daarna is het niet ver meer naar Avilés. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe herberg is in het historisch centrum. Als ik door het centrum  loop is er van alles bezig ter voorbereiding van een feest. Als ik mijn plekje in de herberg heb ingenomen en ben gedoucht loop ik het centrum in. De rijkdom van de barok straalt van veel gebouwen. Ik lees ergens dat de stad zijn welvaart aan de zouthandel te danken had. Ik ga naar het restaurant dat de hospitaliero heeft aanbevolen en bestel het dagmenu. Na het eten ga ik naar de herberg en houd een siësta. Als ik weer naar buiten ga heeft het geregend. Het loopt tegen 20.00 uur en het is nu druk in de stad. Het centrum is de Plaza d’Espagna. In een zijstraat staan mensen in de rij bij één van de vele kaartlezers. Ik kom terecht achter het park waar mooie straatjes zijn met arcades. Onder de arcades zijn terrassen die vol zitten vanwege de regen. Ik loop door het park en ga bij een bar wat drinken. Op een groot scherm speelt Barcelona Malaga. Na de eerste helft is het tijd om naar de herberg te gaan.

Klik hier voor de foto’s.