St. Benoit en Diois – Rimon et Savel

Ik sta om 7.00 uur op. Ik wil vandaag rustig aan doen en zal een korte afstand lopen. Op mijn gemak breek ik de tent af en pak in. Na een stukje dalen naar het dorp gaat het weer omhoog.DSC_5036Ik zie nu hoe mooi het dorp ligt. Op een smalle richel langs de rivier. Ik kom 4 wandelaars tegen. We wandelen een stukje samen op. Een van de vier is van le Puy naar Santiago gelopen. We praten er over. Ik laat ze voor gaan en loop weer alleen. Het klimmen valt niet mee. Ik stop vaak om op adem te komen. Rond 14.00 uur bereik ik Rimon. Een klein dorp zonder voorzieningen. Ik sta even rond te kijken als er een man uit de richting van het gemeentehuis komt. Ik vraag hem naar een slaapplek, boodschappen, enz. Spontaan gaat hij een huis binnen en geeft me een brood, geitenkaas en ham. Waterkranen zijn er genoeg en er is een toilet. Ik kan overal mijn tent opzetten.DSC_5045 Ik ga naar de Mairie en haal een stempel. Als ik vraag waar ik m’n telefoon kan opladen zegt de vrouw achter de balie dat zij het wil doen. Aardige mensen hier. De rest van de middag zit ik op een bank in de zon te schrijven, te lezen en wat berichten te beantwoorden. Om 19.30 uur besluit ik mijn tentje op te zetten in een openbare ruimte. Het is een soort grote abri. Voordeel: minder koud en droog als het gaat regenen. Als het donker wordt ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s