Struga-Ohrid

Tegenover ons appartement is de bakker al open als we buiten komen. We kopen broodjes voor onderweg. Het is nog fris maar de zon schijnt. Langs de rivier Drim drinken we koffie op een terras. Daarna lopen we naar een parkje bij het meer en gaan op een bankje zitten en eten, bij wijze van ontbijt, een broodje. Langs het meer verlaten we Struga.

Over een nieuwe weg, waarlangs protserige hotels leeg staan, lopen we verder. Na het passeren van de Internationale
Universiteit van Struga pauzeren we aan de waterkant. We gaan vervolgens langs het vliegveld van Ohrid en moeten daarna langs de verkeersweg verder lopen. Het is de tijd van de appeloogst. Wanneer we een boomgaard passeren, komt een man ons appels aanbieden. We gaan verder langs de weg tot we Ohrid bereiken.

Via de Islamitische wijk komen we de stad binnen. We lopen langs de Hajdar Pasha Moskee uit 1456. Op het terras van een alcoholvrije bar bestellen we Bitter Lemon en zoeken via Google het adres waar we hebben gereserveerd. Vervolgens lopen we er heen en worden onderweg aangesproken door een vrouw in het Nederlands. Ze woont in Nederland maar is Macedoons. Ze geeft nog wat aanwijzingen en dan lopen we omhoog naar de historische stad. Viladvor is snel gevonden.

Het blijkt een modern gebouw met een mooi ingericht terras met uitzicht over de stad en de vesting. Nadat we ons hebben geïnstalleerd, gaan we dit historische stadsdeel verkennen. Het is koud geworden; het meer ligt dan ook op ca. 700 meter. Op een hip terras aan het water vol jongelui die alleen koffie en fris drinken, bestellen we Raki om warm te worden. Dan gaan we op zoek naar een eetgelegenheid. Het wordt Italiaans restaurant Via Sacra vlak bij de Ortodoxe kerk St Sophia. We bestellen pasta en wijn.

Gelopen 18.09 Km